fbpx
Таг: совет

таг: совет

Општинскиот секретар Спасески бара 5.000 евра од советникот Блажески

Секретарот на Општина Охрид, Димитар Спасески, со тужба за навреда и за клевета, бара 5.000 евра од членот на Градскиот совет, Дејан Блажески, кој е и претседател на општинската организација на ЛДП, но и член на највисокото партиско раководство во Скопје. Советникот Блажески, преку советничко прашање на седница на Советот на Општината, но и со соопштение од прес-конференција, наведе Спасески, го...

Невистинито: На фотографијата не се жени кои ги пријавиле сопрузите за мобилизација во украинската војска

На фотографијата не се прикажани жени кои биле наградени затоа што ги пријавиле своите сопрузи во војска, туку жени од урбаната заедница Лозова кои изработиле и спровеле голем проект...