fbpx
Таг: рокови

таг: рокови

„Цивил“: Груевски и неговата партија го кршат Договорот од самиот почеток

Невладината „Цивил“ бара итен прогрес во преговорите и почитување на крајните рокови предвидени со политичкиот договор, како и продолжување на крајниот рок за одржување на изборите. „Еден ден пред крајниот рок, да се постигне согласност за избор на специјален обвинител, очигледно, нема прогрес. Бараме таа „една од најголемите политички партии“ конечно да го прифати Договорот во полза на иднината на оваа...

Заев: Граѓаните ќе добијат ако Македонија е една изборна единица

Големите политички партии ќе изгубат ако Македонија биде една изборна единица, но во таков случај добиваат граѓаните, парламентарната демократија и реално, преку моделот со една изборна единица, повеќе нема да се случи да има моќни фигури како што беше Груевски во Македонија. Ова денеска го изјави Зоран Заев, претседател на СДСМ на средба со граѓаните во Пехчево. - Овој период мора...

Поради законски измени, ќе нема доволно огревно дрво

Цената на еден кубен метар огревно дрво нема да претрпи значајни измени, но ќе го нема доволно на пазарот, односно нема да се стигне да се насече потребното количество за оваа есен. Ова се прогнозите на приватните сопственици на шуми, кои се разочарани од бавноста на Јавното претпријатие „Македонски шуми“. Нивните вработени, според законските измени, се единствените што треба да излезат на...

Денеска почнуваат уписите за средните училишта

Денеска почнуваат уписите во средните училишта во Македонија. Првото пријавување од јунскиот уписен рок во јавните средни училишта ќе трае денеска и утре, а резултатите и слободните места ќе се објават на 24 јуни. Конкурост е објавен на интернет-страницата на Министерството за образование и наука. Во конкурсот се наведени сите слободни места за гимназиите, стручните и за уметничките средни училишта...

Уставниот суд поведе постапка за уставноста на измените на Законот за облигациони односи

Уставниот суд денеска одлучи да поведе постапка за член 2 и член 4 од Законот за изменување и дополнување на Законот за облигационите односи. Изгласано е времено запирање од...