fbpx
Tag: рокови

tag: рокови

Zaev: Vështirë që sonte do ta dorëzoj përbërjen e Qeverisë në Kuvend

Lideri i LSDM-së dhe mandatari për përbërjen e Qeverisë së re, Zoran Zaev sot para takimit me kreun e Lëvizjes Besa, Bilall Kasami në Kuvendin e Maqedonisë, ka deklaruar se thuajse s'ka gjasa që sot ta dorëzoj në Kuvend përbërjen e Qeverisë së re. "Nuk besoj që sot do të arrijmë. Bëjmë përpjekje. Kjo varet nga të gjitha partitë politike....

KSHZ deri në mesnatë duhet t’i konfirmoj listat

KSHZ më së voni deri të dielën në mesnatë duhet t'i shqyrtoj dhe konfirmoj listat e deputetëve që partitë i kanë dorëzuar për zgjedhjet e 11 dhjetorit gjegjësisht 48 orë nga dorëzimi i listave. Në këtë rast, anëtarët e KSHZ-së të konstatojnë parregullsi, pjesëmarrësit në zgjedhjet duhet t'i largojnë në afat prej 48 orëve. Tërheqja për orarin e letrës zgjedhore...

Filluan të rrjedhin afatet e shkurtuara parazgjedhore për 11 dhjetorin

Sot deputetët me 110 vota PËR votuan shpërndarjen e Kuvendit për zgjedhjet e parakohshme zgjedhore për 11 dhjetor dhe tanimë rrjedhin afatet për organizimin e zgjedhjeve, që kalon në kompetenca e KSHZ-së. Nga KSHZ thonë se ata janë të gatshëm t’i zbatojnë zgjedhjet. “Për zgjedhjet e parakohshme parlamentare, afatet sipas Kodit Zgjedhor shkurtohen për 5 ditë, përveç për fushatën zgjedhore, që...

Nesër takim liderësh prej orës 13

Më 2 shtator, skadojnë të gjitha afatet për plotësimin e kushteve të parapara me “Marrëveshjen e Përzhinës 2”, që u arrit më 20 korrik të këtij viti, me ndihmën e faktorit ndërkombëtar, ndërkaq sipas marrëveshjes, nesër do të duhet të mbahet takimi i liderëve, të partive nënshkruese të marrëveshjes, mëson "Meta". Kryetari i VMRO – DPMNE-së – Nikolla Gruevski, LSDM-së –...

Afate parazgjedhore dhe obligime: Kush dhe çfarë duhet të bëj deri më 5 qershor

Liderët e katër partive politike nënshkrues të Marrëveshjes së Përzhinos, para 3 ditëve arritën marrëveshje për shtyrjen e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare që 24 prill dhe caktuan termin të ri- 5 qershorin. Ja datat dhe kohët që duhet të respektohen: 7 prilli (60 ditë para zgjedhjeve) – Sipas Kushtetutës, patjetër të shpërbëhet Kuvendi; 22 prill – KSHZ patjetër duhet të vendos listën zgjedhore në...

Për zgjedhje më 24 prill, Gruevski më së voni deri nesër duhet të jep dorëheqje

Më 3 janar kryeministri Gruevski njoftoi se do të jep dorëheqje para 15 janarit që të mund të zbatohet Marrëveshja e Përzhinos. “Në përputhje me marrëveshjen, më 15 janar do të caktohet qeveria e re me kryetar për organizimin e zgjedhjeve. Më herët do të jap dorëheqje kuptohet, ndërsa kush do të jetë personi që do të jetë kryetar qeverie...

Zaev: Qytetarët do të fitojnë nëse Maqedonia është një njësi zgjedhore

Partitë e mëdha politike do të humbin nëse Maqedonia është një njësi zgjedhore, por në këtë rast fitojnë qytetarët, demokracia parlamentare dhe realisht, përmes modelit me një njësi zgjedhore, nuk do të ndodh që të ketë figura të fuqishme siç ishte Gruevski në Maqedoni. Këtë sot e deklaroi Zoran Zaev kryetari i LSDM në takim me qytetarët në Pehçevë. “Kjo...