fbpx
Таг: ОнлајнПолагање

таг: ОнлајнПолагање

Како се одвива онлајн полагањето? (Видео)

Поради пандемијата од ковид-19 факултетите беа приморани да организираат онлајн испитна сесија. Како се одвива тоа на Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) можете да погледнете во ова видео: https://youtu.be/YbXd3Genrfk

Специјализантите ќе полагаат пред камери

Специјализантите пред камери ќе го полагаат теоретскиот дел од колоквиумот. Полагањето ќе се емитува директно преку веб-страницата на Министерството за здравство. Ова идеја на министерот Никола Тодоров треба се најде во Законот за здравствена заштита. Според Тодоров, снимањето на испитот и неговото директно емитување е важно за сите специјализанти да имаат иста позиција. - За да не може да има врски, народски...

МЗШВ: Активно се работи за подигнување на електронскиот систем, базата на министерството е сигурна и етапно се враќа во функција

Електронскиот систем на министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство на 12-ти овој месец беше цел на хакерски напад од меѓународна хакерска група Black Byte. Нападот предизвика блокирање на редовниот работен...