fbpx
Таг: Млади европски федералисти

таг: Млади европски федералисти

ACTION SEE и Фондацијата „Метаморфозис“ на меѓународната конференција Got Data во Приштина

Претставници на фондацијата „Метаморфозис“, која е еден од носечките партнери на меѓународниот проект ACTION SEE, изминатата седмица учествуваа во два настани што го организираше Open Data Kosovo (Отворени податоци Косово), во соработка со партнерски организации. На работната сесија  грантисти на проектот Action SEE од Северна Македонија и Косово ги презентираа резултатите од нивната работа. Претставничките на Здружението „Инклузива“ од Куманово зборуваа...

Европратениците Брок и Ковачев протестираат до Груевски поради нападите од СОС

Европратениците Елмар Брок и Андреј Ковачев, членови на групата на Европска народнa партија, на 15 февруари испратиле протестно писмо до претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, во врска со нападите од „Стоп операција Сорос“ (СОС), за која иницијатива велат дека е блиска до владата на „поранешната југословенска Република Македонија“. Брок и Ковачев, пишувајќи како припадници на Унијата на европските федералисти, писмото...

Деновите од изборите ќе се одработат, учениците подолго ќе престојуваат во училиште

Министерството за образование и наука информира дека наставата од деновите на гласање - 24 април и 8 мај, како и од 30 ноември кога беше организиран Самитот на ОБСЕ...