fbpx
Таг: клон

таг: клон

За 37 деца во „Мајски цвет“ треба да се грижат само две воспитувачки, од градинката велат – нема да доаѓаат сите

Во градинката „Мајски цвет“ во општина Карпош, во клонот што се наоѓа во населбата Тафталиџе, во групата наменета за деца на возраст меѓу 5 и 6 години, има запишано 37 дечиња, што е вон законски предвидениот број, реагираат родители на деца во оваа градинка. Тие стравуваат за тоа, како ќе успеат две вработени (една воспитувачка и една негователка) да...

Филмот „Скејтањето не е за девојчиња“ со две награди на Сараевскиот филмски фестивал

Најновиот филм во подготовка „Скејтањето не е за девојчиња“ на режисерката Дина Дума, а во продукција на „Сестри и брат Митевски“ освои две награди за развој во програмата Синелинк...