fbpx
Таг: фетуси

таг: фетуси

Вистиномер: Нема абортирани фетусни клетки во храната и пијалаците на „Пепси“, „Крафт“, „Нестле“ и „Кемпбелс“

Во 2012 година, во писмо до оние кои ги бојкотираат производите на „Пепси“, заменик претседателот на компанијата им кажа на конзументите дека „Пепси“ не спроведува или финансира истражувања кои користат клеточни линии изведени од абортирани фетуси и ембриони. „Кока Кола“, „Кемпбел“, „Пепси“ и „Крафт“, за „Фулфект“ потврдиле дека не користат фетусни клетки од абортирани ембриони во своите производи, пишува...

Вистиномер: Бизарна дезинформација е дека на Ноќта на вештерките ќе се изврши најмасовното жртвување на деца

Објавата е полна со неточни, недокажани информации, податоци кои немаат ниту научна основа, ниту логика и претставува збир од паушални и сензационалистички нафрлени теории на заговор кои подолго време се шират на интернет просторот. Вакцините против ковид-19 беа предмет на бројни тестирања и постојано се проверуваат. Тие се сигурни, покажуваат високо ниво на ефикасност во борбата со ковид-19 и...

Вистиномер: Во составот на Кока Кола нема абортирани фетуси

ХЕК 293 клетките се користат широко во фармацевтските истражувања, помагајќи им на научниците да креираат вакцини, како и лекови за ревматоиден артритис. Важно е да се забележи дека ниту еден дел од клетките од бубрезите на абортираниот фетус, не се дел од засладувачите на Сеномикс, ниту пак се дел од завршните продукти, во случајот Кока Кола! Ниту Кока Кола,...

Вистиномер: Вакцината против ковид-19 не содржи крв од деца

Неточно е тврдењето во постот дека изумителите на вакцините признале оти составен дел на вакцините е крвта од деца. Не навлегувајќи во религиозните аспекти на постот, ниту, пак, во верските чувства, фактичките медицински информации од науката негираат постоење на крв или крвни продукти во вакцините, ниту од возрасни, ниту од деца. Како невистинити ги оценуваме и наводите дека вакцинацијата...

Владата одлучи дека проблемот со специјализантите ќе го реши по изборите

Владата на денешната седница ја разгледала Информацијата од Министерството за здравство, во врска со специјализантите по медицина, кои со сопствени средства ја плаќаат специјализацијата, а кои се работно ангажирани...