fbpx
Таг: електротехника

таг: електротехника

Започнаа „Деновите на електротехника“ во Скопје – натпревар по физика за ученици од целата земја

Во средното училиште „Михајло Пупин“ во Скопје од денеска се одржува манифестацијата „Денови на електротехника“ со која целта е да се промовираат електротехничката струка и средното стручно образование. Ова скопско училиште во следниве неколку денови ќе биде домаќин на натпревар меѓу ученици од 22 средни училишта од целата држава кои ќе ги измерат своите знаења по предметот физика. Вкупно 66...

Две нови опремени лаборатории на ФЕИТ ќе им бидат на располагање на студентите од следниот семестар

Во новиот семестар, студентите на Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) ќе можат да  ги користат новоопремените лаборатории за електроника и електротехника, соопштија од овој факултет. Опремата е донација од компанијата „Логинг електроникс“, а според деканот на ФЕИТ, Димитар Ташковски, оваа донација е прва во рамките на новата партнерска програма на факултетот. Донираната опрема за настава се состои од осцилоскопи,...

(ВИДЕО) Денот на Општина Тетово се одбележа со отпадоци и со депонии

Денес се одбележа денот на Општина Тетово, а повеќе од една недела градот се гуши во отпадоци и депонии расфрлани насекаде. Решение за овој проблем немаат ниту општинските власти,...