fbpx
Таг: дебанкирање

таг: дебанкирање

Грчки сајт најде 200.000 хомосексуалци во земјава

Фото: Арбнора Мехмети
Грчкиот сајт „Валканико Перископо“, кој објавува различни вести од Балканот, но и за САД, Блискиот Исток, Русија, Ерменија и дури и Либија, два дена по одржување на првата Парада на гордоста во Скопје, објави вест, повикувајќи се на македонски сајт во кој тврди дека дури 200.000 лица во Македонија се хомосексуалци. Бројката што ја наведуваат и овој грчки онлајн медиум,...

Од Каменос преку Сарадакос, Караџаферис и Шарл де Гол – патот на една дезинформaција

Поранешниот грчки министер за одбрана Панос Каменос, кој важеше за остар опонент на постигнување договор на Грција и Македонија за надминување на спорот за името, во многуте свои јавни истапи настапуваше остро против Македонија и против тоа новото име на земјава да го содржи зборот „Македонија“. Во еден обид да ги поткрепи своите тврдења, тој дури рекол и дека Велика...

Големиот настан за Македонија, српски „Курир“ го проследи со големи шпекулации

Во вест за препораките од Европската Комисија (ЕК) до Европскиот совет да одреди датум за почеток на преговорите на Северна Македонија со Европската Унија (ЕУ) за зачленување во европскиот сојуз, српскиот весник „Курир“ на својата онлајн-платформа завчера пласираше текст што содржи неколку шпекулации и неточна информација. Од поприлично „булеварскиот“ наслов што почнува со големи букви, а продолжува со шпекулација, до...

Трагите од авиони не се користат за борба против климатските промени

Борбата против глобалното затоплување не се постигнува со авиони, ниту со трагите што ги оставаат зад себе кои не се ништо друго освен резултат од мешањето на топлината испуштена...