fbpx
Таг: Дарко Малиновски

таг: Дарко Малиновски

„Студентски пленум“: Бесплатниот превоз е злоупотреба за предизборни цели

Бесплатниот студентски превоз, кој пред неколку дена го најави премиерот Никола Груевски, е добредојдена мерка, но според моментот на најавување, сметаме дека е злоупотреба за предизборни цели, велат од „Студентски пленум“. - Мораме да кажеме дека оваа мерка е добредојдена, во место како Македонија каде што има 50 отсто младинска невработеност. Тоа е своевидно олеснување на животот на студентите. Меѓутоа, мораме...

Македонскиот јазик ќе можат да го изучуваат сите студенти на Истанбулскиот универзитет

Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје (МСМЈЛК при УКИМ) соопшти дека од следната академска година, македонскиот јазик ќе можат...