fbpx
Таг: CIMAM

таг: CIMAM

Музејот на Современа Уметност стана член на глобалната мрежа експерти од музејската дејност – „CIMAM“

Музејот на Современа Уметност во Скопје стана дел од Меѓународната комисија на музеи и колекции на модерна уметност (CIMAM) во која членуваат директори и куратори од светски познати музеи, колекции и архиви за модерна и современа уметност. „Ова членство дополнително ја зацврстува позицијата на МСУ помеѓу најреномираните музеи на современа уметност во светот“, изјави директорката на МСУ, Мира Гаќина. CIMAM е...

Ковачевски: Се појавија многу лаги и шпекулации врзани со францускиот предлог, македонскиот јазик е апсолутно чист и еднаков со сите други јазици во Европа

Премиерот Димитар Ковачевски денес се огласи во јавноста за да ги демантира, како што нагласи, лагите и шпекулациите во врска со францускиот предлог и порачува дека македонскиот јазик ќе биде...