fbpx
Таг: Бриони

таг: Бриони

Одбележани 15 години од убиството во „Бриони“ кај селото Челопек

Денеска се одбележа петнаесетгодишнината од грозоморното убиство на Боге Илиевски и на Светислав Трпковски од Челопек. Двајцата вработени во мотелот „Бриони“ беа свирепо убиени на денешен ден, додека дежураа на ноќната смена во мотелот. Беа врзани за еден од столбовите на објектот и со експлозив разнесени во воздух. Петнаесетгодишнината се одбележа со помен парастос на православните гробишта во Челопек и...

Разурнатиот мотел единствен сведок за убиените во „Бриони“

Солзи и тага на 14 годишнината од грозоморното убиство на Боге Илиевски и Светислав Трпковски, кои животот го загубија во мотелот „Бриони“ во близина на Челопек, за време на воениот конфликт. Двајцата жители на Челопек додека дежураа на ноќната смена во мотелот, беа врзани за еден од столбовите на објектот и со експлозив разнесени во воздух. На денешната комеморација, која...

По одлуката за повисоки плати на УКИМ и професорите на останатите јавни универзитети бараат повисоки плати

Вработените во Универзитетот во Тетово денеска излегоа на протест поради непотпишувањето на Колективниот договор од страна на Собранието за зголемување на платите како на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“....