fbpx
Tag: жалби

tag: жалби

Edhe më tej më së shumti për “heshtje të drejtorisë” ankohen kërkuesit e informacioneve me karakter publik

Qytetarët, gazetarët, OJQ-të dhe të gjithë kërkuesit e tjerë të informacioneve me karakter publik edhe vazhdojnë të ankohen shpesh tek Agjencia për Mbrojtjen e të Drejtës për Qasje të Lirë në Informacionin Publik për shkak të “heshtjes së drejtorisë”. Rreth 163 nga gjithsej 222 ankesa të paraqitura në Agjenci në gjashtë muajt e parë të vitit 2020 janë për...

Në tremujorin e parë janë parashtruar 109 ankesa nga kërkues të informatave me karakter publik, dhjetëra janë prej gazetarëve

Krahas asaj që në periudhën që kaloi i ka zgjedhur të gjitha lëndët e mbetura, Agjencia për mbrojtjen e të drejtës për qasje të lirë te informatat me karakter publik në afatin e paraparë i zgjidh edhe ankesat të cilat arrijnë në këtë moment, informojnë për “Meta.mk” nga Agjencia. Në tremujorin e parë të vitit 2020, në Agjenci janë parashtruar 109...

#Përgjegjësi është mos të ketë rrugica të vdekjes!

Ndihma e shpejtë dhe zjarrfikësit pengohen të kalojnë nëpër rrugët e ngushta të disa nga lagjeve të Komunës se Çairit në Shkup, Tetovë si dhe Kumanovë në raste emergjente. Ankesat e banorëve që janë në rrezik janë të shumta pasi që janë dëmtuar personalisht në raste të ndryshme të fatkeqësive. Automjetet e kanë të pamundur të hyjnë në disa...

Nuk ka paraburgim për Jankulloskën dhe Bozhinovskin- Gjykata refuzoi të gjitha ankesat e Janevës

Gjykata penale e Shkupit refuzoi ankesat e mbetura të Katica Janevës me çka përfundimisht nuk do të ketë paraburgim për Gordana Jankullovskën, Kiril Bozhinovskin dhe dy persona të tjerë të akuzuar në rastin “Titanik”. Vendim të këtillë ka marrë Këshilli penal i Gjykatës Themelore Shkupi 1 në seancën e sotme. Me këtë, praktikisht gjykata refuzon të gjitha ankesat e PSP...