fbpx
Tag: Rritje

tag: rritje

Banka Botërore parasheh rritje ekonomike prej vetëm 2%, më të ulët në rajon

Rritja ekonomike në Maqedoni pritet të ngadalësohet dhe të arrijë nivelin e vetëm 2% në vitin 2016-të nën ndikimin e uljes së investimeve, thuhet në raportin më të ri ekonomik të Bankës Botërore për Evropën Juglindore, që sot u prezantua në Shkup. “Për herë të parë pas 6 viteve, investimet kishin kontribut negativ në rritjen ekonomike, që është e kundërta...

Prokurorët publik do të marrin paga më të larta për punë gjatë festave dhe jashtë orarit

Qeveria me procedurë të shpejtë ka vendosur që të shpërblejë prokurorët publik dhe gjykatësit me pagesa të rritura për 35%. Siç thuhet në propozim ligjin për ndryshime dhe plotësime të ligjeve për pagesa të prokurorëve publik dhe gjykatësve, qëllimi kryesor se pse propozohen ligjet është që të përforcohet pavarësia e prokurorisë publike dhe gjykatave. Propozues të dy propozim- ligjeve është...

Bogov: Nuk do të realizohet rritja e paraparë ekonomike prej 4,1për qind

Pasiguria politike në Maqedoni ka ndikim negativ, vlerëson guvernatori i Bankës Popullore të Republikës së Maqedonisë dhe paralajmëron se për një deri në dy javë ky institucion do të dalë me projeksion të ri për rritjen ekonomike për këtë vit. Ai pret sa më shpejtë të tejkalohet kjo situatë dhe porosit se agjentëve ekonomik u nevojitet siguri dhe rrethim stabil...

Rroga- neto në korrik është 355 euro

Rroga neto mesatare mujore që është paguar për kokë punëtori, në korrik të vitit 2015, në raport me vitin e kaluar është më e lartë për 2,4% dhe kap shifrën prej 21.861 apo 355 euro, tregon Enti statistikor i shtetit. Rritja e këtillë ka të bëjë, para se gjithash me rritjen e rrogës neto mesatare mujore për kokë punëtori në...

Stavreski: Më 5 tetor çdo pensionist do të ketë 621 denarë rritje të pensionit

Më 5 tetor do të paguhet pensioni i shtatorit dhe çdo pensionist në vend, në mënyrë lineare do të marr rritje prej 621 denarë. Nga viti i ardhshëm, është parashikuar që për pesë për qind të rritet asistenca sociale dhe ndihma e përhershme në të holla, deklaruan në Konferencën e sotme për shtyp Zëvendëskryeministri  dhe ministri i Financave Zoran Stavreski...

Rritje e dollarit është e mirëseardhur për eksportin maqedonas

Përforcimi i dollarit ndaj euros është ndryshim i cili është i mirëseardhur për kompanitë që çmimet i kanë në euro, vlerësojnë nga Lidhja e odave ekonomike të Maqedonisë. “Përforcimi i dollarit ndaj euros është ndryshim i cili është i mirëseardhur për kompanitë që çmimet i kanë në euro sepse kjo është mundësi për rritjen e eksportit në vendet ku dollari...