fbpx
Tag: Provimishtetëror

tag: provimishtetëror

Ademi: Do të pranohen propozimet në formë të amendamenteve nga grupet e deputetëve

Deri në fund do të angazhohem që t'iu jepet fund dukurive negative në arsim, sepse përgjegjësia jonë është që të sigurojmë arsim cilësorë për shoqëri të shëndosh dhe vizion evropian të shtetit tonë. Shpresoj që për këtë të kem edhe mbështetjen e juaj, të komunitetit të akademikëve- theksoi ministri i arsimit dhe shkencës, Abdilaqim Ademi, në debatin publik që...

Ligji për arsimin e lartë shkon në leximin e dytë

Propozim/ndryshimet e ligjeve për arsim kaluan leximin e parë në Kuvend. Pavarësisht protestave të profesorëve dhe studentëve, deputetët votuan “pro” propozim ndryshimeve. Ministri i Arsimit Abdilaqim Ademi theksoi se propozimi i dorëzuar në Kuvend është në përputhje me vërejtjet e studentëve të cilët kanë marrë pjesë në debatet e organizuara nga Ministria e Arsimit. “Ne kemi organizuar edhe debate nëpër...

Studentët dhe profesorët kërkuan Qeveria të heq dorë

Disa mijëra studentë, profesorë dhe nxënës të shkollës së mesme u grumbulluan para Qeverisë së RM-së dhe kërkuan tërheqje të Ligjit për arsim të lartë i cili parasheh aplikimin e provimit shtetërorë nëpër fakultetet. Duke brohoritur “Mjaft po fshihni”, “Provim ekstern për Qeverinë”, “Autonomi”, “Nuk ka drejtësi, nuk ka qetësi” në gjuhë maqedonase dhe shqipe, ata treguan pakënaqësinë nga...

“Plenumi Studentor”: Mos lejojmë të vazhdojë monologu i Qeverisë

Studentët nga organizata joformale “Plenumi Studentor”, thirrin në protestën e nesërme,e cila do të filloj në ora 14 para Qeverisë së Republikës së Maqedonisë, do të jetë paqësor, pa incidente dhe simbole nacionale. Të revoltuar, sepse ligji u miratua në seancën qeveritare pa u thirrur në debat publik, ftojnë të gjithë qytetarët e saj t’i përkrahin dhe sa më shumë...

“Plenumi studentor”: Ministër e dëgjuat zërin e 10 000 studentëve:

Studentët e organizatës joformale studentore “Plenumi studentor” ikën pas dy orë pritjeje para Ministrisë së Arsimit, ku pas dyerve të mbyllura Ministri i arsimit dhe shkencës Abdilaqim Ademi, dhe zv. Ministri Spiro Ristovski, kishin takim pune me dekanët e fakulteteve pedagogjike. Takimi ishte bërë  në çastin e fundit, por në vend të debatit të paralajmëruar publik me rastin e propozim...

Ademi: Ende nuk ka propozim konkret për provimin shtetëror

Ministri i arsimit Abdylaqim Ademi, pas vizitës së sotme në shkollën fillore të Tetovës, “Migjeni”, edhe njëherë përsëriti qëndrimin e njëjtë se ende nuk ekziston propozim konkret për provimin shtetëror, njofton “Radio Evropa e Lirë”. -Edhe më herët kemi përmendur, kur do të dalim me propozim konkret, do t’i ftojmë të gjithë të përfshihen në debat dhe në këtë periudhë...

“Plenumi studentor”: Kërkesat tona tejkalojnë partinë

Nga organizata studentore joformale “Plenumi Studentor” deklarojnë se pas protestave të studentëve nuk qëndron asnjë parti politike dhe se nuk kanë për të lejuar të gjenden në ndonjë emblemë partiake. “Dua të theksoj se nuk do të lejojmë të jemi nën ndikimin e ndonjë partie. Kërkesat tona e tejkalojnë partinë, ato janë diçka më shumë. Si segment i rëndësishëm shoqërorë,...

“Plenumi studentor” e përkrahin edhe studentët nga ShBA-ja dhe Serbia

Asociacioni i studentëve të Ballkanit në Universitetin “Xhorxh Vashington” në ShBA mbështet qëndrimet e “Plenumit Studentor”, kundër reformave të paralajmëruara në arsimin e lartë. Stidentët e Serbisë, nëpërmjet rrjeteve sociale, filluan të organizohen për përkrahjen e kolegëve të tyre të Maqedonisë, kundër provimit shtetëror të paralajmëruar. Ata synojnë që të mërkurën të dalin në protesta para ambasadës së Maqedonisë në...