fbpx
Tags Попова Шапка

Tag: Попова Шапка

Risi inovative nga STEP, platformë online “iTop” e cila mundëson qasje të lehtë në paketat turistike

Me qëllim të promovimit të turizmit në mënyra inovative, nga partnerët e projektit STEP do të krijohet platformë online e quajtur iTop. Kjo platformë do të ndihmojë turistët të kenë qasje më të lehtë deri të paketat turistike të cilat do të ofrohen, njofton Portalb.mk., transmeton Meta.mk. Florent Bajrami, koordinator i projektit “STEP – Avansimi i turizmit inovativ në rajonin e Pollogut dhe Elbasanit” tha...

Brenda muajit pritet të hapet tenderi për kompaninë që do ta bëjë analizën e Kodrës së Diellit

ELEM TURS deklaroi sot se do të hap tenderin për kompaninë që do e bëjë analizën e Kodrës së Diellit gjatë muajit mars. Pas përfundimit të kësaj analize, pritet të merret vendim se çka do të ndodhë më tej me menaxhimin e kësaj qendre për skijim, njofton Portalb.mk. Nga ELEM TURS njoftojnë për Portalb.mk se analiza është në fazën fillestare dhe se përpilimi i saj zgjat deri...

Teleferiku me gjashtë ulëse në Kodrën e Diellit s’u ndërtua për 5 vite, ELEM: Do të jetë gati në sezonin e ardhshëm

Premtimi për ndërtimin e teleferikut të ri me gjashtë ulëse në Kodrën e Diellit këtë vit u bë i vjetër pesë vjet. Ndonëse kontrata e parë e nënshkruar për ndërtimin e teleferikut ka qenë më 10 mars 2014, teleferiku ende nuk është plotësisht i ndërtuar dhe nuk është vënë në punë. Sërish ashtu siç është premtuar pesë vite rradhazi, premtohet që...

Këta janë emrat që ndër vite kanë menaxhuar me Kodrën e Diellit

  Qendra e skijimit “Kodra e Diellit” që në vitin 1924 ishte destinacion për alpinistët e Jugosllavisë së atëhershme, për t’u shndërruar më vonë edhe në qendër me nam botëror. Por, ndonëse dikur në të është investuar shumë, sot ajo është shndërruar në fushë shterpe, shkruan Portalb.mk. Mungesa e investimeve, mungesa e teleferikut me gjashtë ulëse, mungesa e vendeve për parkim, infrastrukturë e...

Ajo që sot është Bansko dhe Borovec, mund të ishte dhe Kodra e Diellit

Dy qendrat e skjimit në Bullgari, Bansko dhe Borovec, ndonëse ishin më pak të njohura atëherë kur Kodra e Diellit kishte nam botëror, janë zhvilluar hovshëm vitet e fundit, dhe tani po përjetojnë “shkëlqimin” më të madh që kanë pasur deri tani. Madje, falë përparësisë krahasuese që kanë, kostove të ulëta, ato garojnë me qendrat e skijimit në Francë...

Shkëlqimi dhe rënia e Kodrës së Diellit: Nga qendër me nam botëror në fushë shterpe

“Kodra e Diellit”, dikur ishte qendër skijimi e njohur në rajon dhe më gjërë. Në të është investuar në infrastrukturë, ka pasur gara skijimi me garues nga e tërë bota dhe ishte destinacion i preferuar për shumë aplinistë dhe skijator. Sot, ka ngelur vetëm dëshira e madhe e turistëve skijator për ta parë këtë qendër të zhvilluar si dikur, njofton Portalb.mk, transmeton Meta.mk. “Kodra...