fbpx
Tag: ОБСЕ/ОДИХР

tag: ОБСЕ/ОДИХР

Shtypen madje 80.000 fleta provë të votimit

Shtypshkronja “Kiro Dandardo”, që zyrtarisht do t’i shtyp fletat e votimit për zgjedhjet e 11 dhjetorit, të shtunën pasdite ka shtypur 80.000 fleta më shumë për të testuar pajisjen e shtypjes, mëson “Meta” nga burimet që duan të mbesin anonime. Sipas burimit të njëjtë, rasti është paraqitur edhe në OSBE/ ODIHR. Në pyetjen e “Meta” ata as nuk mohuan, por...

Arsovska Tomovska deri tek OSBE/ ODIHR: Opozita përdor resurse shtetërore për qëllime partiake

Ministrja e shoqërisë informatike dhe administratës, Marta Arsovska Tomovska dërgoi letër të hapur deri tek Misioni i OSBE/ODIHR ku kritikon opozitën se shfrytëzon resurse shtetërore për aktivitetet partiake. Ajo shton se përfaqësuesit e opozitës në institucione përdorin këto resurse për qëllime partiake. “Me resurse partiake apo nga sponsorët partiak financohen afishet, broshura dhe ueb faqet ku vendoset nënshkrimi shtetëror dhe me...

OSBE/ODIHR: Ka incidente të vogla dhe presione ndaj administratës

Misioni i OSBE/ ODIHR në raportin e fundit për zgjedhjet e parakohshme parlamentare të caktuara për 11 dhjetor përmend se pa marrë parasysh që zyrtarisht, fushata zgjedhore ka filluar më 21 nëntor, dhe duhet të mbaroj 24 orë para ditës së zgjedhjeve, pjesa më e madhe e partive politike janë mobilizuar me votuesit e tyre edhe para kësaj periudhe,...