Ministrja e shoqërisë informatike dhe administratës, Marta Arsovska Tomovska dërgoi letër të hapur deri tek Misioni i OSBE/ODIHR ku kritikon opozitën se shfrytëzon resurse shtetërore për aktivitetet partiake.

Ajo shton se përfaqësuesit e opozitës në institucione përdorin këto resurse për qëllime partiake.

“Me resurse partiake apo nga sponsorët partiak financohen afishet, broshura dhe ueb faqet ku vendoset nënshkrimi shtetëror dhe me të cilin thirret në autoritetin e institucioneve shtetërore, vazhdimisht tejkalohen kompetencat ligjore dhe i shkruhen ndonjë kompetence tjetër” shton Tomovska në letër.

Ajo në letër njofton misionin e OSBE/ODIHR se opozita krijon perceptim se partia në pushtet bën presione politike ndaj të punësuarve në sektorin publik dhe se këtë perceptim e fuqizojnë edhe më shumë OJQ-të.

Ministrja Tomovska i bën thirrje këtij Misioni që të vëzhgon në mënyrë objektive gjendjen ndërsa gjithashtu në mënyrë objektive të informoj për procesin zgjedhor, në bazë të dëshmive dhe fakteve.