fbpx
Tag: настава

tag: настава

RMV, prindërit kërkojnë mësim online, MASH decide – nga shtatori do të mësohet nëpër klasa

“Mbështetje për mësim online në vitin shkollor 2020/2021” është emri i grupës në Facebook, i cili numëron rreth 3500 anëtarë, ndërsa ditëve të fundit “vlon nga komentet në lidhje me fillimin e vitit të ri shkollor. Shumica e prindërve paralajmërojnë se nuk do t’i lëshojnë fëmijët në shkollë sepse siç thonë, shëndeti është prioritet. Megjithatë, edhe përkrah kërkesave që...

Mësimi në klasë është i domosdoshëm, po përgatiten rregulla për punën në shkolla

Në disa shkolla në vend ka kushte më të mira hapësinore, në të tjera janë më të këqija. Diku ka një numër shumë të madh të nxënësve, kështu që ju do të duhet të aplikohet mësimi në ndërrime, ndërsa në të tjerat, paralelet janë më të vogla dhe nuk do të ketë nevojë për ndërrime. Prandaj, mësimi me prani...

Matura do të jepet, arsimit do të bojkotohet, para MASh-it do të protestohet

Maturantët që protestojnë dhe bojkotojnë mësimin do t’i plotësojnë paraqitjet për maturë shtetërore, por nuk do ta ndërpresin bojkotin e arsimit. Ata thonë se paraqitjen i firmosin nga aspekti teknik, thjesht formal, por qëndrojnë në kërkesat sepse nuk është arritur kompromis me kompetentët. Për tre ditët e ardhshme paralajmëruan protesta që do të fillojnë më orën 17 para MASh-it. “Firmosja e...

Bojkotit iu bashkëngjitën edhe nxënësit e shkollave të mesme në Tetovë

Me bojkot të mësimit dhe tubim protestues në sheshin e qytetit, nxënësit e vitit të parë dhe të dytë që ndjekin mësimin në gjuhën shqipe në gjimnazin “Kiril Pejçinoviq” në Tetovë, treguan revoltin e tyre kundër testimit ekstern. Në tubim morën pjesë rreth 200 nxënës, të cilët mbanin parulla në gjuhën shqipe “Stop për testimin ekstern” dhe “Nuk dorëzohemi”. “Nxënësit...

Gjimnazistët e Tetovës nesër rikthehen në shkollë

Pas dy ditë bojkotimi, prej nesër nxënësit e gjimnazit “Kirli Pejçinoviq” sërish dot ë kthehen në shkollë. Për këtë ranë dakord në takimin e djeshëm tek  kryebashkiakja e qytetit Teuta Arifi me Drejtorinë e gjimnazit dhe Këshillit të prindërve. Mësimi, sipas marrëveshjes, nuk do të zhvillohet në barakën e deritanishme, por do të kërkohet zgjidhje e përkohshme, e cila do...