fbpx
Tag: млади

tag: млади

Në vend që t’i paguajnë me para, të rinjtë mund të ndjekin kurse dhe trajnime përmes shërbimit në komunitet

МладиХаб
Kurse programimi, marketing digjital, Photoshop (Adobe Photoshop), Illustrator (Adobe Illustrator) dhe trajnime të ndryshme për aftësi digjitale, të cilat, në vend që t’i paguajnë nga xhepi, të rinjtë do të jenë në gjendje të “paguajnë” me shërbim të komunitetit, më shumë se një vit, është ajo që e ofron platforma “MladiHub”(RiniaHub). Ky projekt zbatohet nga Këshilli Rinor Nacional i Maqedonisë...

HULUMTIMI ONLINE: Shumica e manifestimeve ku morën pjesë të rinjtë nuk ndoqën rekomandimet për mbrojtje nga covid-19

Një e treta ose 30 % e të rinjve, të cilët ishin pjesëmarrës në sondazhin e realizuar në internet nga Meta.mk në bashkëpunimin me faqen e instagramit “studentarijamk, u përgjigjën se kanë marrë pjesë në ndonjë manifestim në lokal apo në shtëpinë e dikujt brenda ose jashtë, manifestim ky që numëronte më shumë se pesëdhjetë njerëz, njofton Meta.mk Sipas përgjigjeve...

Programi më i njohur për të ri në Evropë me buxhet të zmadhuar deri në vitin 2027, mirëpo më pak nga ajo që është premtuar

Programi më i njohur për të rinj në Evropë, Erazmus+ mund të ballafaqohet me shkurtim të mjeteve për financim në buxhetin e ardhshëm të Bashkimit Evropian. Buxheti nga 21,2 miliardë euro i Erazmus+ programit për periudhën 2021-2027 është për 14,7 miliardë euro më i madh nga buxheti për 2014-2020. Megjithatë, kjo shumë është më e vogël se 24,6 miliardë...

RMV, jetë nate në mes pandemisë: Për argëtim ka kohë, tani të kujdesemi për shëndetin tonë

забава
Katër muaj pas paraqitjes së koronavirusit në Maqedoninë e Veriut, jeta e të rinjve duket shumë ndryshe. Kufijtë e mbyllur dhe rekomandimet nga organet kompetente për distancë sociale kanë imponuar opsione të kufizuara për udhëtim, dalje dhe shoqëri. Pandemia më së shumti e ka goditur jetën e natës së të rinjve. Kafe-baret, restorantet dhe kafenetë punojnë me kapacitete të...

Partitë t’i marrin parasysh nevojat e të rinjve, theksojnë organizatat rinore

Lidhur me zgjedhjet e ardhshme parlamentare, reaksion dhe një serë rekomandime ka dërgua Rrjeti për parandalim të emigrimit intelektual, ku bëjnë pjesë shtatë organizata rinore ndër të cilat: Liderë për edukim, aktivizëm dhe zhvillim, MlladiInfo Internacionall, Të rinjtë munden, Lidhja rinore-Krushevë, Shoqata për disleksi Ajnshtajn, Qendra për aktivizëm rinor KRIK dhe Qendra për zhvillim multidisiplinar- Proces, raporton Meta. Organizatat rinore nga partitë...

Të rinjtë në Maqedoni s’kanë mundësi të blejnë mjete kontracepsioni me çmim më të ulët

Megjithëse OJQ-të reagojnë rregullisht, të rinjtë në Maqedoni ende s’kanë mundësi për të blerë ndonjë mjet për kontracepsioni me çmim më të ulët, që do të paguhej pjesërisht nga Fondi shëndetësor. Me rastin e 26 Shtatorit – Ditës ndërkombëtare të kontracepsionit, HERA sërish paralajmëron rrezikun për shëndetin riprodhues të të rinjve në vend për shkak të qasjes së kufizuar në...

Të rinjtë konsiderojnë se Maqedonia nuk është e gatshme për hyrje në BE

Mbështetja për anëtarësinë e Maqedonisë në BE është edhe më tej e madhe dhe e pandryshuar në krahasim me marsin e vitit 2014. Megjithatë, faktori “ndryshim i emrit” të shtetit tek një pjesë e konsiderueshme e qytetarëve është me ndikim gjatë mbështetjes së tyre për procesin euro- integrues, tregon anketa në terren për integrimin e Maqedonisë në BE, që...