fbpx
Tag: Ministria e shëndetësisë

tag: ministria e shëndetësisë

Është herët të thuhet nëse gripi dhe moti i ftohtë do të vazhdojnë pushimin dimëror

Ende është shumë herët të mendohet për atë nëse pushimi dimëror për nxënësit, që zgjat deri më 18 janar do të vazhdohet për shkak të gjendjes së gripit, thonë jo- zyrtarisht nga Ministria e shkencës dhe arsimit (MASH). Përgjigje zyrtare në pyetjen e “Meta” nëse shkaku i gripit po mendohet të vazhdohet pushimi dimëror, përgjigje ende nuk kemi. Këtë masë për...

#Përgjegjësi është të ketë më shumë logopedë shqiptarë

Një defekt në të folur sipas rregullit, sjellë vështirësi në aspektin mësimor, në rezultate dhe në atë social. Me një vizitë në një logoped, ai mund t’ia diagnostikojë defektet në të folur dhe sipas nevojës mund t’i bëjë terapi individuale apo në grup për kurimin e problemit të caktuar. Në Maqedoni vërehet mungesë e madhe pasi që zyrtarisht në Shkup...

A e kanë incizuar kamerat e sigurisë sulmin me armë në Qendrën Klinike?

Tre ditë pas sulmit të armatosur ku u plagos kirurgu i Qendrës klinike për kirurgji digjestive, kompetentët nuk tregojnë se tërbimi i të dyshuarve është regjistruar nga kamerat dhe nëse ato fare punojnë. Në vitin 2008 Ministria e shëndetësisë mori dhe instaloi rreth 1200 kamera në Qendrën klinike dhe objektet tjera shëndetësore për çka u shpenzuan rreth 1 milion euro. Dje...

Deskoska deri te Gruevski: Me një nënshkrim mund ta shpëtoni  popullin nga Todorovi

Kërkesë për shkarkimin e ministrit të shëndetësisë, Nikolla Todorov deri te kryeministri Nikolla Gruevski dorëzoi deputetja e LSDM-së Renata Deskoska. Ajo tha se si kërkues është firmosur kryeministri dhe nëse nuk e vendos nënshkrimin e tij, do të dëshmoj se Todorov është kryerësi i tij i politikave të dëmshme. Nga kryeministri mori përgjigje se çdo kërkesë duhet të ketë...

 “Mjekë pa kufij” me muaj nuk marrin leje që t’ju ndihmojnë refugjatëve

Tanimë disa muaj nga organizata ndërkombëtare humanitare “Mjekë pa kufij” po përpiqen që të marrin leje nga Ministria e shëndetësisë për t’ju treguar kujdesi ndaj refugjatëve që vijnë në Maqedoni, shkruan “Nova TV”. Portali thekson se disa mjekë tanimë kohë më të gjatë po qëndrojnë këtu, por s’mund ta marrin lejen e duhur. “Mjekë pa kufij” kërkojnë leje që ta...

Vërshimet në Tetovë kanë ndotur sistemet e ujit në Malin Sharr

Analizat e fundit të Qendrës për shëndet publik – Tetovë kanë treguar çrregullim bakteriologjik të ujësjellësve nëpër fshatrat e Malit Sharr. Ujë të pijshëm përveç në Neproshten dhe Leshok nuk kanë as vendbanimet rreth Malit Sharr. Për shkak të situatës së këtillë, Ministria e shëndetësisë këshillon që të blihet ujë i paketuar, i zier apo i dezinfektuar për pije, për...