fbpx
Tag: корупција

tag: корупција

Reformat antikorrupsion: Progres është shënuar vetëm te KSHPK dhe në punën e organizatave të shoqërisë civile

Puna e përbërjes së re të Komisionit kundër korrupsionit, angazhimi i disa organizatave të shoqërisë civile dhe perspektivat e Ligjit të ri për Prokurorinë Publike janë pikat e vetme të ndritshme në arritjet e reformave të Maqedonisë Veriore në fushën e antikorrupsionit dhe luftës kundër krimit të organizuar në vitin 2019 dhe në fillim 2020, transmeton Meta. Kjo është gjetja kryesore...

RMV: Në shkallë prej 1 deri në 9, rreziku për korrupsion gjatë punësimit në shtet është 9

Gjasat për korrupsion gjatë punësimit në sektorin publik janë të garantuara, tregon analiza e Komisionit për Parandalimin e Korrupsionit për rrezikun nga korrupsioni në këtë proces. Analiza ka konstatuar 33 pika kritike, të grupuara në 12 sfida, për shkak të kornizës aktuale juridike, për shkak të faktorit njeri dhe procesit të punësimit dhe për shkak të ndikimeve të jashtme...

Do të vendoset arsim për parandalim të korrupsionit për filloristët nëpër shkollat e RMV-së

Nxënësit në shkollat fillore të vendit këtë vit shkollor do të mësojnë edhe përmbajtje për luftën kundër korrupsionit, ka vendosur Qeveria në seancën e sotme, njofton Meta.mk Kabineti qeveritar e ka pranuar Informatën për aktivitetet për zbatim të masave kyçe për pjesën e Antikorrupsionit nga Strategjia për Evropën Juglindore 2020. Menjëherë është ngarkuar Ministrinë për arsim dhe shkencë që, në...

Vanhojte për zgjedhjet: Partia ju jep grimca ndërsa ik me tortën

Përzgjedhja e politikanëve të sinqertë që nuk kanë qenë të lidhur me korrupsion është hapi i parë në ndërtimin e demokracisë suaj- porositi eksperti belg dhe ish ndërmjetësi në grupet e punës për zbatimin e Marrëveshjes së Pëzhinës, Piter Vanhojte. Ai thotë se megjithatë zgjedhjet nuk janë qëllimi final, por se fillimi i ndryshimeve të n nevojshme. Ai paralajmëroi se...

Partitë fshehin prej ku i financojnë fushatat, që kushtojnë rreth 1 milionë euro

Presidenti amerikan Donald Tramp në fushatën zgjedhore ka shpenzuar 600 milionë dollarë ndërsa kundër- kandidatja e tij, Hilari Klinton më shumë se 1 miliardë euro. Ndërsa në Maqedoni për fushatat zgjedhore të kandidatëve të partive më të mëdha politike për zgjedhjet presidenciale në vitin 2014-të janë shpenzuar rreth 1 milionë euro. Për fushatën zgjedhore e Gjorgje Ivanovit, VMRO DPMNE ka...

Në VMRO DPMNE është anti- korrupsion i vërtetë!

Paralelisht me anëtarët e Komisionit kundër korrupsionit të cilët sot dhanë deklaratë solemne para Trajko Veljanovskit, funksionin edhe komisioni partiak kundër- korrupsionit në VMRO DPMNE, për të cilin thuhet se është “Anti- korrupsioni i vërtetë”. Prej këtu paraqiten edhe dyshimet nëse Komisioni shtetërorë për pengimin e korrupsionit është vetëm vegël për punën e komisionit kundër korrupsionit që funksionon në suazat...

Sa milionë euro janë kontratat e Janakieskit dhe Gruevskit?

Dy kontratat kontestuese për të cilat bisedohet në regjistrimet që sot i publikoi lideri i opozitës Zoran Zaev, kanë të bëjnë me ndërtimin e autostradave Miladinovc-Shën Nikoll-Shtip dhe Kërçovë- Ohër. Në njërën prej bisedave, ministri Mile Janakieski dhe bashkëfolësi i panjohur flasin për prognozën e Agjencisë së rrugëve shtetërore për çmimin e ndërtimit të magjistrales. Bashkëfolësi thotë se sipas përllogaritjeve...

Institucionet të përfshihen në hetimet për bombën

Organizatat jo qeveritare në vend kërkojnë nga institucionet që të hetojnë aferën e përgjimeve. Ata kërkojnë hetimin transparent të përmbajtjeve që dalin nga bisedat e përgjuara që lidhen me kriminalitetin e qeverisë dhe proceduimin e shkeljes së privatësisë së qytetarëve me aferën e përgjimeve dhe keqpërdorimin masovik të pozitës zyrtare që janë veprime të dënueshme për të cilat ndiqen...