fbpx
Tag: иницијатива

tag: иницијатива

SOS: NGO, GONGO apo PONGO e paregjistruar?

“Stop operacioni Soros” (SOS), që u prezantua më 17 janar të këtij viti, anëtarët e të cilës janë historiani Nikola Sërbov, i cili shpesh është mysafir në disa media si “analist politik” dhe gazetarët Cvetin Çilimanov dhe Nenad Mirçevski, të cilët janë të njohur nëpër media. Nga një televizioni nacional, për shembull, këta të tre ishin të kualifikuar si...

Gjykata kushtetuese të mërkurën do ta kthej abolimin për mashtrime zgjedhore

Gjykata kushtetuese të mërkurën në rend dite do të vendos vendimin për ligjin për falje prej çka varet nëse presidenti do të mund të amnistojë kryerësit e veprave keqpërdorim të zgjedhjeve. Në të njëjtën ditë BE porositi se nëse shfuqizohet ligji, kjo do t’i dëmtojë të gjitha përpjekjet për zgjidhjen e krizës politike. Siç mund të shihet nga agjenda për...

Todor Petrov kërkon vlerësim të kushtetutshmërisë së Prokurorisë speciale

Gjykata kushtetuese konfirmoi se tek ta ka arritur një nismë e re për vlerësimin e kushtetutshmërisë të prokurorisë speciale, lajmëroi mbrëmë Alsat M. Nismën e ka parashtruar kryetari i Kongresit botërorë maqedonas, Todor Petrov. Me këtë, tani në gjykatën kushtetuese ka dy kërkesa që mund ta përmbysin Katica Janevën. Një nismë të këtillë tanimë parashtroi avokati Tome Todorovski, i cili ndonëse...

“Hajde” në Gjykatën Kushtetuse dorëzoi më shumë se 6000 parashtresa

Honoraristët kërkuan nga Gjykata Kushtetuese t’i anulojë ligjet me të cilat edhe kjo kategori e qytetarëve paguajnë kontribute. Në marshin protestues deri në Gjykatë, ishin theksuar më shumë parulla midis të cilave se honoraristët tanimë nuk jetojnë, por vetëm mbijetojnë. “Bukën na keni marrë”; “Nuk ka drejtësi, nuk ka paqe.” Të bashkuar me parullën “JO për ligjet jo-kushtetuese për honoraristët”, disa...