fbpx
Tags дипломати

Tag: дипломати

Diplomatët do të vlerësohen fshehtas me nota përshkruese – nga “spikatet” deri në “nuk kënaq”

Diplomatët e Maqedonisë do t’i nënshtrohen vlerësimit të fshehtë dhe varësisht nga rezultatet e punës tyre, ata do të marrin nota: spikatet, kënaq, kënaq pjesërisht dhe nuk kënaq parashihet në projekt-ligjin për punë të jashtme të botuar në Regjistrin e Vetëm Nacional Elektronik (RVNE), njofton Meta.mk. Planifikohet që vlerësimi të bëhet një herë në vit, më së voni deri...

RVM, deri në 80% të shefave të misioneve diplomatike do të jenë diplomatë të karrierës

Ministria e Punëve të Jashtme ka hartuar një projektligj për punët e jashtme në të cilin përcaktohen kriteret për zgjedhjen e ambasadorëve, përkatësisht përcaktohet se të paktën 80 përqind të numrit të përgjithshëm të shefave të misioneve diplomatike-konsullore duhet të emërohen nga radhët e diplomatëve të karrierës, njofton Meta.mk. “Për ambasador të jashtëzakonshëm dhe të autorizuar, përkatësisht konsull i...

Gruevski në ilegalitet të fotografive- tashmë nuk fotografohet me të huajt dhe diplomatët

As nga takimi i fundit i ministrit shtetëror britanik, Ser Alen Dankan me kreun e VMRO DPMNE-së, Nikola Gruevski në opinion nuk doli me fotografi. Gruevski kohën e fundit as që dëshiron të fotografohet duke biseduar me të huajt. Nga partia vetëm tregojnë njoftime dhe kumtesa të gjata, praktikë që filloi nga takimi me ambasadoren gjermane, Kristin Alt’hauzer. Pas...

Ambasada maqedonase në Oslo, në listën prej 10 institucioneve për pagesën e gjobave të trafikut

Ambasada maqedonase në Oslo të Norvegjisë, qyteti i ka borxh 1500 euro për parking të papaguar për parkim jo të rregullt. Portali norvegjez “Osloby” shkruan se ambasada e Maqedonisë është në vendin e shtatë nga ambasadat botërore në Norvegji me shumë më të lartë të papaguar për gjoba parkingu. Duke u thirrur në informacione nga Drejtoria e doganave në Oslo,...