fbpx
Tag: дијалог

tag: дијалог

Ahmeti për gazetën e Vjenës “Standard: Çfarë zgjedhje? Talleni me mua?

  “Çfarë zgjedhje? Talleni me mua”? Ky është reagimi i parë i kreut të BDI-së Ali Ahmeti në pyetjen e parë në intervistën për gazetën austriake “Standard” lidhur me anulimin e zgjedhjeve. Kreu i BDI-së, pas reagimit shpjegon se qëndrimi i partisë së tij është përmbushja e të gjitha kritereve, me qëllim që të mbahen zgjedhje të lira, korrekte dhe demokratike. “BDI...

¬Poposki për REL: Rekomandimi është cenuar për shkak të bllokimit të Kuvendit

Dialogu aderues në nivel të lartë mes Maqedonisë dhe BE-së asnjëherë nuk është ndaluar. Ai zhvillohet njëjtë siç zhvillohet edhe reformat në të gjitha fushat që i mbulon, thotë ministri i jashtëm, Nikolla Poposki për "Radio Evropën e Lirë". Në pyetjen nëse është rrezikuar rekomandimi për hyrjen e Maqedonisë në BE, Poposki me përgjigje: “Kuptohet se rekomandimi është rrezikuar. Maqedonia nuk...

Kocijançiq: Dialogu para- aderues mes BE-së dhe Maqedonisë nuk ka stanguar!

Dialogu para- aderues në nivel të lartë mes BE-së dhe Maqedonisë vazhdon në nivel teknik, thonë nga Komisioni Evropian, pas shkrimeve nëpër mediumet maqedonase se procesi është i ngrirë. -Dialogu para- aderues vazhdon në nivel teknik. Tani për tani nuk ka plane për takim plenar mes euro-komisarit dhe kryeministrit- deklaroi Maja Kocijançiq, zëdhënësja e euro-komisarit për bisedime para- aderuese,...

Han në Shkup do të kërkojë dialogu politik të bëhet në Kuvend

 Eurokomesari për negociata për zgjerim, Johanes Han porositi se sonte vjen për vizitë të parë zyrtare në Republikën e Maqedonisë me qëllim që të zgjidhet situata politike në vend,  por edhe me premtim nga partitë më të mëdha në Parlamentin evropian se njejtë sikur në rastin e suksesshëm në Shqipëri, do të mundohen ta kthejnë LSDM-në opozitare në Kuvendin...