fbpx
Tag: ајде

tag: ајде

„Ајде“: Уставните судии го убија Уставот!

„Џелатите на уставноста и на суверенитетот на граѓаните се познати. Елена Гошева, Никола Ивановски, Владимир Стојаноски, Вангелина Маркудова и Јован Јосифовски се петте „тефтер-судии“ кои надвор од очите на јавноста не само што го убија Уставот, туку станаа и директни соучесници во криминалот и во бандитизмот на актулната власт. Уставот на Република Македонија од денеска е мртов!“, се вели во...

Protesta: Ta mbrojmë Kushtetutën nga Gjykata Kushtetuese

Nën transparentën “Ta mbrojmë Kushtetutën nga Gjykata Kushtetuese”, qindra protestues janë mbledhur para objektit të Gjykatës Kushtetuese në Shkup. “Dorëheqje”, “Shtet partiak”, “Banditë”, “Shtet mafijozësh” ishin vetëm disa nga thirrjet që dëgjoheshin nga protestuesit. Masës së protestuesve me fjalim iu drejtua aktivisti për të drejtat e njeriut Petrit Saraçini. “Prapa kësaj fasade të shkatërruar, e ndërtuar me paratë tona, heshti për dëbimin...

VMRO DPMNE: Fjalët e zbrazëta nuk mbushen me protestë

Patjetër duhet t’i themi lëvizjes “Hajde” dhe eprorëve të tyre nga partia e sorosit të Zoran Zaev se hapësirën e zbrazët që do ta lënë fjalët e zbrazëta dhe kokat e zbrazëta të ideologëve të opozitës nuk plotësohen me përpjekje të këtilla për një edicion të “Monty Python”, reagon VMRO DPMNE ndaj protestës së sotme para Qeverisë. “Anëtarëve të lëvizjes...

“Hajde” në Gjykatën Kushtetuse dorëzoi më shumë se 6000 parashtresa

Honoraristët kërkuan nga Gjykata Kushtetuese t’i anulojë ligjet me të cilat edhe kjo kategori e qytetarëve paguajnë kontribute. Në marshin protestues deri në Gjykatë, ishin theksuar më shumë parulla midis të cilave se honoraristët tanimë nuk jetojnë, por vetëm mbijetojnë. “Bukën na keni marrë”; “Nuk ka drejtësi, nuk ka paqe.” Të bashkuar me parullën “JO për ligjet jo-kushtetuese për honoraristët”, disa...

“Hajde” protestuan që TVM-ja t’iu kthehet qytetarëve

Anëtarët e HAJDE! – Platformë për politikë qytetare, të motivuar nga nevoja që publikisht të përkujtojnë Radiotelevizionin e Maqedonisë (RTM) që duhet të jetë servis i qytetarëve, e jo megafon qeveritar. Për këtë qëllim aktivistët e Hajde kanë bllokuar udhëkryqin para RTVM të ulur në karrige simbolikisht të dëgjojnë lajme. Aktivistët e Hajde kanë bllokuar udhëkryqin para RTVM të ulur në...