Gjatë javës janë regjistruar dy raste të vdekjes nga gripi, njoftuan sot nga Instituti i shëndetit publik, që prezantoi raportin për gjendjen me gripin për periudhën 1-8 janar.

Sipas raportit, bëhet fjalë për fëmijë të moshës tre dhe katër vjeç nga Kërçova dhe Gostivari, të cilët janë hospitalizuar në Klinikën për sëmundje të fëmijëve në Shkup, në repartin për kujdes intensiv.

“Gjatë javës së parë të vitit 2017-të, në R. e Maqedonisë janë paraqitur 8067 persona të prekur nga gripi, që do të thotë ulje prej 14,9% krahasuar me javën e kaluar kur kishte 9485 raste” thuhet në raport.