Изложба на графичарката Андријана Мациев во Прилеп


Прилеп, 27 јули, 2017 - 10:56 (META) 

Во галеријата „Борко Лазески“ во Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп, утре во 20 часот ќе биде отворена изложбата на дела „Живот во бои 2“ од уметницата Андријана Мациев, која пред прилепчани ќе се претстави со 15 дела.

Андријана Мациев дипломирала на Факултетот за ликовни уметности при Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ во Скопје, во одделот графика, во класата на професор Димитар Малиданов. Член е на Друштвото на ликовни уметници на Македонија.

Зад себе има бројни самостојни и групни изложи и награди стекнати во Европа и во Македонија.


Изложба на графичарката Валентина Илијевска во Прилеп


Прилеп, 5 декември, 2014 - 11:50 (META) 

Во галеријата на Центарот за култура ,„Марко Цепенков“ во Прилеп, денеска во 19 часот  ќе биде отворена самостојна изложба на графики на графичарката Валентина Илијевска.

Изложбата носи наслов „За вредностите“ и содржи 24 графички листови работени во техниките дрворез, линорез и комбинирана техника.