!На 1 февруари 2017 година, завршува промотивниот период на слободно користење, без регистрација и без претплата, на содржините на „Мета“, кое беше воведено за да им овозможиме полесен пристап на корисниците до навремени и проверени вести. За начинот на пристап и за претплата, од 1 февруари 2017 година ќе информираме дополнително. При пренесувањето и преземањето на содржините од „Мета“, задолжително е атрибуирање и линкување.

„Мајкрософт“ нуди награда од 11.000 евра


Вашингтон, 14 мај, 2015 - 20:42 (META) 

Пребарувачот кој ќе биде замена за „интернет eксплорер“ ќе го носи називот „еџ“ (Edge), а ќе се испорачува со оперативниот систем „виндоус 10“.

Развојниот тим ветува едноставен и брз интернет-пребарувач.

Колку „Мајкрософт“ е подготвен да го докаже квалитетот на својот нов пребарувач, говори и паричната награда од 11.000 евра за секој експерт што ќе најде некој технички пропуст.