Пребарувачот кој ќе биде замена за „интернет eксплорер“ ќе го носи називот „еџ“ (Edge), а ќе се испорачува со оперативниот систем „виндоус 10“.

Развојниот тим ветува едноставен и брз интернет-пребарувач.

Колку „Мајкрософт“ е подготвен да го докаже квалитетот на својот нов пребарувач, говори и паричната награда од 11.000 евра за секој експерт што ќе најде некој технички пропуст.