fbpx
Таг: ЗОО

таг: ЗОО

ЗOO Скопје добива 7Д кино

Скопската Зоолошка градина ќе добие 7Д кино. Станува збор за нова технологија на проектирање на филмови во 3Д, во комбинација со дополнителни ефекти кои го прават визуелното следење комплетно, кои буквално прават да бидете дел од филмот. Ќе почувствувате мирис, ветер, капки дожд и снегулки, меурчиња, а седиштата ќе се движат соодветно со движењата во филмот, соопштуваат од скопската...

По два и пол месеци, во вторник се отвора Зоолошката градина

На 26 мај повторно се отвора Зоолошката градина во Скопје со работно време од 9 до 18 часот. Оттаму информираат дека посетата ќе се одвива со нов протокол за движење. Бројот на посетители ќе биде ограничен, a носењето маска при влез и одржување дистанца при шетањето е задолжително, велат од Зоолошката градина. Скопската зоолошката градина беше затворена на 11 март согласно...

В сабота ќе бидат промовирани нови живеалишта во битолската Зоолошка градина

В сабота (6 декември), со почеток во 11 часот, ќе бидат промовирани реконструираните живеалишта за мечката, рисот, лавот, тигарот, лисицата, ракунот, мајмуните и фармата за домашни животни, како и двата комплементарни објекти, влезот и билетарницата во Зоолошката градина во Битола. Реконструкцијата на живеалиштата e во рамките на проектот „Иновативни едукативни програми за зајакнување на природните ресурси во прекуграничниот регион Пелагонија/ Лерин - ЗОО...

Пред матурантите од СОС Детско село се отвора нова животна страница

Христина, Мартина и Ибраим се дел од седумте матуранти во СОС Детско село оваа година. Овие луѓе, освен што слават матура, слават и многу повеќе од крајот на образованието. „Растејќи...