fbpx
Таг: зајакнати контроли

таг: зајакнати контроли

Државните органи со засилена контрола за спречувањето на манипулации со храна и гориво

Управата за финансиска полиција, заедно со Државниот пазарен инспекторат и Управата за јавни приходи спроведуваат засилени и сеопфатни контроли за да се спречат евентуални манипулации во снабдувањето со храна и горива, информираат од Владата на РСМ. „Инспекциски контроли на дистрибутивните центри кои вршат снабдување со прехранбени продукти и на правните субјекти кои вршат трговија на мало и големо со нафтени...

МВР за „Мета“: Французите побараа асистенција, во тек се проверки за бомбашот од Париз

Француските власти - Национално централно биро (НЦБ) Париз до сите земји-членки на Интерпол, меѓу кои и Република Македонија, доставија одредени барања за проверка во базите на податоци што би помогнале во истрагата за откривање на можните сторители, организатори и помагачи на терористичките напади, велат за „Мета“ од Министерството за внатрешни работи (МВР). Како одговор на нашите прашања, оттаму информираат дека во...

Синдикатите на пет универзитети најавија протест заради непотпишување на колективниот договор

Вработените на пет универзитети најавија протест за утре како израз на незадоволство што со нив не е потпишан колективен договор. Синдикатите на Универзитетот во Тетово, „Гоце Делчев“ од Штип,...