fbpx
Таг: заедничка контрола

таг: заедничка контрола

Заедничката царинска контрола меѓу Северна Македонија и Албанија остана само празно ветување

Заедничката царинска контрола Северна Македонија - Албанија, од типот „One Stop Shop“, е едно од ветувањата за кое се дискутира само на масите на владини претставници од двете земји, но со години нема конкретно дејствување на терен. Заедничката царинска контрола, покрај зајакнувањето на билатералните односи меѓу соседните земји, ќе помогне во развојот на економијата, ќе ги олесни царинските процедури,...

Рама: Косово е почеток, ќе ги укинеме границите со Македонија, Црна Гора, Грција…

Во новогодишното обраќање, албанскиот премиер Еди Рама порача дека отворањето на границите на Албанија со Косово, што настапи на првиот ден на 2019 година, е само почеток и дека Албанија планира да ги отвори границите и со Македонија, Црна Гора и Грција, пишува „Газетa Обсервер“. - Наскоро, верувам во текот на пролетта, границата помеѓу Албанија и Косово ќе биде според...

Колапсот на Клинички ја прегоре Градска болница: 150 итни пациенти оперирани за 10 дена

Полни корпи со чаршави, кебиња и перници во ходникот на приземјето на Универзитетската клиника по хируршки болести „Св. Наум Охридски“, попозната како „стара Градска болница“, сведочат за напливот на итни...