fbpx
Таг: втор ешалон

таг: втор ешалон

Новата Влада во 14 часот ќе ја одржи првата седница

Со почеток во 14 часот, новата влада предводена од Зоран Заев денеска ќе ја одржи првата седница. На веб-страницата на Владата нема информации за дневниот ред, но се очекува, според досегашното искуство со владите, на седницата да се дискутира за новите имиња на раководните позиции во вториот и во третиот ешалон. За заменичките позиции во министерствата се очекува кандидати да...

Вториот ешалон „ќе падне“ по изборот на владата, на маса околу 1.000 раководни позиции

Смената во вториот ешалон раководители, по изборот на министрите, би опфатила повеќе од илјада лица во државните институции и во јавните претпријатија. Според последниот регистер, државниот јавен сектор брои 1.291 институција, кои се финансираат од државниот буџет. Владата е основач на 491 институција, Република Македонија на 71, Собранието на 25, а другите 765 институции се основани од општините и од претседателот...

Законот за реорганизација на министерствата го поддржаа 88 пратеници, меѓу кои и од ДУИ

Не е вистина дека за измените на Законот за организација и работа на органите на државната управа, предложен од Мицкоски, гласале 81 пратеник и дека истиот не добил поддршка...