fbpx
Таг: трет ешалон

таг: трет ешалон

Новата Влада во 14 часот ќе ја одржи првата седница

Со почеток во 14 часот, новата влада предводена од Зоран Заев денеска ќе ја одржи првата седница. На веб-страницата на Владата нема информации за дневниот ред, но се очекува, според досегашното искуство со владите, на седницата да се дискутира за новите имиња на раководните позиции во вториот и во третиот ешалон. За заменичките позиции во министерствата се очекува кандидати да...

Денес и утре ќе има прашина од Сахара во воздухот на Балканот

Денес и утре може да се очекува повисоко количество на песок од пустината Сахара низ Балканот, вклучително и во Северна Македонија, известува европската Служба за следење на атмосферата -...