fbpx
Таг: тековни сметки

таг: тековни сметки

Граѓаните навалија на потрошувачки, станбени и автомобилски кредити

Анализирано според намената на кредитите одобрени на физичките лица, потрошувачките и станбените кредити, како најзастапени категории, забележаа месечен пораст од 1,4 отсто и 1,5 отсто додека годишниот пораст изнесува 12,1 отсто односно 13 отсто, покажуваат најновите податоци на Народната банка за монетарните движења во јули, годинава. „Кај автомобилските кредити, овој месец е евидентиран месечен и годишен пораст од 1,4 отсто...

Порталб: Граѓаните ја плаќаат цената за хаосот во јавниот превоз, Владата вели дека е ненадлежна

Граѓаните на Скопје ја плаќаат цената за недоразбирањата меѓу приватните превозници и Град Скопје, а Владата стои настрана и се прогласува за ненадлежна, пишува Порталб.мк. Автобусот што треба да доаѓа...