fbpx
Таг: студентски форум

таг: студентски форум

(ИНТЕРВЈУ) Шерифи: На Студентскиот форум за прв пат во земјава ќе се формира Национално студентско тело за да се слушне нашиот глас

Првиот Студентски форум во земјава ќе се одржи на 8 и 9 март. Овој настан ќе ги обедини лидерите на студентските собранија на универзитетите во Северна Македонија во „Националното студентско тело“ каде ќе се гласа и за главните органи во рамките на ова тело. Целта на форумот е да се зајакне колективниот глас на студентите, да се стопира праксата на...

ЦУК: Спасен овчар и стотина негови овци, биле заглавени на остров на надојдената Црна Река

Центарот за управување со кризи соопшти дека е спасен овчар кој, заедно со неговите овци, ненадејно се нашол на речен остров, откако реката Црна надошла. „На Единствениот број за итни...