fbpx
Таг: слободна среда

таг: слободна среда

Почнува циклус концерти на млади музичари „Слободна среда“ во организација на Музичка младина на Македонија

Во Музеј на македонската револуционерна борба во Скопје, во организација на Музичка младина на Македонија (МММ) утре ќе почне четвртото издание на циклусот концерти на млади музичари „Слободна среда“. Планирани се шест концерти на кои ќе се претстават повеќе од 50 млади музичари, на возраст од 10 до 30 години, од повеќе градови во Македонија. Серијалот концерти ќе заврши на...

МОН: Учениците да имаат скратени часови поради високите температури

Основните училишта да работат со скратени наставни часови до крајот на учебната година поради високите температури кои ја зафатија државата, препорачува Министерството за образование и наука (МОН). Од министерството препорачуваат:...