fbpx
Таг: Сашо Поцков

таг: Сашо Поцков

Четири општини на jугот ќе добиваат гас преку грчкиот гасовод

Општините Гевгелија и Богданци се вклучени во проектот „Интерконективен гасовод МК-ГР“ што значи дека ќе бидат вклучени во јужниот крак од грчкиот гасовод, кој ќе минува низ овие две општини. Градоначалникот на Гевгелија, Сашо Поцков, информираше дека на гасоводната линија од соседна Грција, покрај Гевгелија и Богданци, ќе се приклучат уште и општините Демир Капија и Неготино. – Со проектот ќе...

Гевгелија доби дополнителни 200 литри вода во секунда од новиот водоснабдителен систем

Во Гевгелија, по повод општинскиот празник, денеска беше предаден во употреба новиот водоснабдителен систем, инвестиција во износ од 1,7 милиони евра, преку кој на гевгеличани им се обезбедуваат дополнителни количества квалитетна вода за пиење. Изградбата на системот почна во февруари 2017 година, во време кога и централната и локалната власт беше во рацете на ВМРО-ДПМНЕ. Тогашниот градоначалник Иван Франгов беше...

Првата депонија целосно изградена по ЕУ-стандарди, подготвена за употреба во Гевгелија

Депонијата во Ново Коњско, Гевгелија, прва во земјата изградена комплетно по стандарди на Европската унија денеска беше предадена во употреба на општина Гевгелија. Изградбата на депонијата, вредна еден милион американски долари е финансирана од јапонската влада, а проектот е имплементиран од Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП). Со пуштање во употреба на оваа депонија ќе се затвори сегашната нелегална...

Им престана мандатот на пратениците што станаа градоначалници

Во експресното прво продолжение на 18. седница, прва по долгата пауза поради локалните избори, Собранието денеска констатираше дека им престанал мандатот на пратениците што беа избрани за градоначалници во првиот круг на локалните избори, односно на Петре Шилегов, Стефан Богоев, Сашо Поцков, Максим Димитриевски и Коста Јаневски, но и на Бардиљ Даути од ДПА и на Зеќирија Ибрахими од Беса, кои...

Дивата депонија во Никуштак повеќе од две децении ги труе граѓаните, ветувањата за нејзино расчистување не се реализираа

Повеќе од две децении нема решение за расчистување на депонијата во село Никуштак во општина Ликово. Жителите изгубиле надеж дека овој проблем ќе се реши и и понатаму се...