fbpx
Таг: монтажни гаражи

таг: монтажни гаражи

ПОЦ со три нови паркиралишта во Центар, во Карпош сè уште се чека на зонско паркирање

Хроничниот проблем со недостиг на паркинг места во главниот град се решава на различен начин низ скопските општини. Двете јавни претпријатија кои управуваат со паркинзите во Скопје веќе подолг период регистрираат поголем број на издадени бесплатни дозволи за паркирање од бројот на паркинг места со коишто тие располагаат. Ситуацијата е најкритична во центарот на Скопје, каде што повластена паркинг...

ЈП „Градски паркинг“ и годинава ќе добие субвенции, но не за нови паркинзи

Скопското јавно претпријатие „Градски паркинг“ и годинава од градскиот буџет ќе добие субвенции за потешкотии во работењето. Станува збор за средства во висина од 7,5 милиони денари (околу 120.000 евра), но во Буџетот на Град Скопје нема дополнителни средства што би се издвоиле за изградба на нови паркинзи во главниот град за решавање на актуелниот проблем со паркирањето. Од Град...

Со милионите за катните гаражи од „Скопје 2014“ во целост ќе се решеше паркирањето (инфографик)

Погрешните политики за решавање на проблемот со паркирањето во минатото го направија уште поакутен недостигот на паркинг места во Скопје денес. Споредбените податоци што ги анализираше „Мета.мк“ покажуваат дека парите вложени во катните гаражи од „Скопје 2014“ ќе беа доволни за решавање на проблемот со недостигот на околу 8.000 паркинг места во главниот град, а ќе останеа и доволно...

Проблемот со паркингот на Клинички ќе се решава со монтажни гаражи преку јавно-приватно партнерство

Нова монтажна катна гаража ќе никне на местото на старата зграда на Клиниката за гинекологија, и уште една спроти Клиниката за трансфузиологија. Министерството за здравство отвори постапка за јавно-приватно партнерство за изградба на две катни монтажни гаражи, кои се очекува да го решат проблемот со паркирањето на клиниките. Министерот Венко Филипче за Мета.мк вели дека се очекува до Нова година...

ЕБР и „Волците” реализираа заедничка вежба за летна алпинистика и јазење (Галерија)

Припадниците на Единицата за брзо распоредување (ЕБР) на МВР реализираа вежба од областа на летна алпинистика и јазење заедно со припадници на Баталјонот за специјални сили „Волци” при Армијата...