fbpx
Таг: Михаил Кочубовски

таг: Михаил Кочубовски

Бактерии и габи виреат во застоени води, избегнувајте капење во нефилтрирани базени

Топлата и влажна средина, типична за базените во кои има застоена вода, е совршена за виреење и ширење бактерии, вируси и габи. Кај возрасните, а особено кај децата можат да предизвикаат тегоби и сериозни инфекции на кожата, очите, ушите. За тоа, на што да се внимава при капење во индивидуален или во јавен базен, како и за безбедноста на водите...

ЦУК: Спасен овчар и стотина негови овци, биле заглавени на остров на надојдената Црна Река

Центарот за управување со кризи соопшти дека е спасен овчар кој, заедно со неговите овци, ненадејно се нашол на речен остров, откако реката Црна надошла. „На Единствениот број за итни...