fbpx
Таг: Леа Мајцен

таг: Леа Мајцен

Словенечки владин функционер разрешен поради неодговорени новинарски прашања

Словенечки владин функционер бил разрешен бидејќи не одговорил на новинарски прашања што му биле поставени во интервју. Имено, словенечката влада го разрешила шефот на секторот за обновлива енергија, Тилен Смолникар, еден ден по засрамувачкото интервју со новинарката Леа Мајцен, во кое се гледа дека тој нема основни познавања за својата работа. Во обидот на Мајцен да го интервјуира Смолникар, на 16...

Владата одлучи Вевчанскикот карневал да го прогласи за културно наследство од исклучително значење

Вевчанскиот карневал е прогласен за културно наследство од особено значење, поткатегорија исклучително значење, одлучија денеска на седница членовите на Владата. Со ова се овозможува зачувување и афирмација на машката...