fbpx
Таг: кована пара

таг: кована пара

Народна банка објави како ќе изгледа кованата пара „Мајка Тереза“

Народна банка го објави изгледот на кованата пара за колекционерски цели „Мајка Тереза“, која ја пушти во оптек на 11 август по повод прогласувањето на Мајка Тереза за светица. Цената на кованата пара „Мајка Тереза“ изнесува 3.500 денари. Кованите пари за колекционерски цели издадени од Народната банка се законско средство за плаќање во Македонија.

Kована пара „Мајка Тереза“ за колекционерски цели е пуштена во оптек

Народна банка издаде и пушти во оптек кована пара за колекционерски цели „Мајка Тереза“. Народната банка ја издаде оваа кована пара по повод прогласувањето на Мајка Тереза за светица кое е предвидено за септември оваа година. Цената на кованата пара „Мајка Тереза“ изнесува 3.500 денари. Кованите пари за колекционерски цели издадени од Народната банка се законско средство за плаќање во Македонија.  

Народна банка пушти во оптек нова кована пара

Народната банка ја пушти во оптек кованата пара за колекционерски цели „владимирска“ од серијата „Икони на Пресвета Богородица“. Оваа кована пара е изработена од сребро, а цената на „владимирска“ изнесува 3.800 денари. Кованите пари за колекционерски цели издадени од Народната банка се законско средство за плаќање во Република Македонија.

Законот за реорганизација на министерствата го поддржаа 88 пратеници, меѓу кои и од ДУИ

Не е вистина дека за измените на Законот за организација и работа на органите на државната управа, предложен од Мицкоски, гласале 81 пратеник и дека истиот не добил поддршка...