fbpx
Таг: ИГФ МКД

таг: ИГФ МКД

Утре се одржува првиот Форум за управување со интернет во Македонија

Во амфитеатарот на Министерството за надворешни работи, утре ќе се одржи првиот годишен Форум за управување со интернет - ИГФ МКД (Internet Governance Forum Macedonia). Целта на настанот е подигнување на свеста и промовирање подобро разбирање на „управувањето со интернетот“. - Форумот за управување со интернетот Македонија – ИГФ МКД е посветен на решавање на прашањата како што се слободниот пристап,...

ЦУК: Спасен овчар и стотина негови овци, биле заглавени на остров на надојдената Црна Река

Центарот за управување со кризи соопшти дека е спасен овчар кој, заедно со неговите овци, ненадејно се нашол на речен остров, откако реката Црна надошла. „На Единствениот број за итни...