fbpx
Таг: годишна сметка

таг: годишна сметка

Продолжен рокот за поднесување на годишна сметка до Централниот регистар до 25 март

Рокот за електронско поднесување на годишна сметка до Централниот регистар се продолжува заклучно со 25 март до полноќ. „По барањата пристигнати до Владата и до Централниот регистар за одложување на рокот за доставување на годишна сметка, Централниот регистар излегува пресрет на обврзниците и на сметководителите за продолжување на рокот за поднесување на годишна сметка.Одлуката за пролонгирање на рокот е во...

По одлуката за повисоки плати на УКИМ и професорите на останатите јавни универзитети бараат повисоки плати

Вработените во Универзитетот во Тетово денеска излегоа на протест поради непотпишувањето на Колективниот договор од страна на Собранието за зголемување на платите како на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“....