fbpx
Таг: Гаранција за млади

таг: Гаранција за млади

Над 80.000 лица од земјава се вклучија во програмите за вработување преку „Гаранција за млади“

Северна Македонија е предводник меѓу државите од Западен Балкан во спроведувањето на рамката на политики „Гаранција за млади“, која им овозможува на младите лица до 29 години кои не се вработени, да се вклучат во некоја од активните програми за вработување. Ова беше истакнато на конференцијата посветена на гаранциите за млади во земјите од Западен Балкан што се одржа...

Со проектот „Гаранција за млади“ младите нема да си заминуваат од државата, најавува СДСМ

Заменик-претседателката на СДСМ, Радмила Шекеринска, денеска во Кисела Вода изјави дека борбата на опозицијата е младите луѓе да останат во Македонија. Од тие причини го создале проектот „Гаранција за млади“. „Проектот ,,Гаранција за млади“ ќе значи дека државата ќе гарантира на сите млади граѓани во Македонија дека веднаш по завршувањето на образованието во рок од четири месеци секој млад човек...

Конгрес на СДСМ: Пендаровски едногласно избран за претседателски кандидат

Едногласно на 27-миот Конгрес, СДСМ го избра кандидатот за претседател, Стево Пендаровски, соопшти лидерот на СДСМ, нарекувајќи го Пендаровски „вистинскиот претседател за сите граѓани и кандидат кој ги споделува...