fbpx
Таг: еколошки решенија

таг: еколошки решенија

Повик за средношколци за развивање на еко-решенија

Здружението ЛЕАД го отвора својот втор повик за средношколци за развој на еко-решенија со фокус кон подобрување на квалитетот на воздухот. „Младите со овој повик имаат можност да формираат тим од пет врсници, да го опишат проблемот/ предизвикот поврзан со квалитетот на воздухот и да аплицираат за имплементација на иновативното решение“, информираат од здружението. Повеќе информации околу процесот на аплицирање може...

По одлуката за повисоки плати на УКИМ и професорите на останатите јавни универзитети бараат повисоки плати

Вработените во Универзитетот во Тетово денеска излегоа на протест поради непотпишувањето на Колективниот договор од страна на Собранието за зголемување на платите како на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“....