Повик за средношколци за развивање на еко-решенија

Фото: Kelly Sikkema / Unsplash

Здружението ЛЕАД го отвора својот втор повик за средношколци за развој на еко-решенија со фокус кон подобрување на квалитетот на воздухот.

„Младите со овој повик имаат можност да формираат тим од пет врсници, да го опишат проблемот/ предизвикот поврзан со квалитетот на воздухот и да аплицираат за имплементација на иновативното решение“, информираат од здружението.

Повеќе информации околу процесот на аплицирање може да се видат тука.