fbpx
Таг: Дивиот Запад

таг: Дивиот Запад

Порано читавме „каубојски“ стрипови, денес може да гејмаме како Американци-домородци

Naslovna Amerikanec Starosecelec izvor YouTube
Сите народи на Балканот имаат фасцинација од Индијанците поради големата популарност на „каубојските“ стрипови во минатото, од кои најпозната е едицијата „Лунов Магнус Стрип“ што излегуваше во преводи во бившата СФРЈ. Од овој тип на стрипови и оние на „Бонели“, каде фигурираат Индијанците за позитивни ликови, како што се: стрипот „Загор“ (за кој имаме и претходни написи), „Текс“, „Капетан...

Колапсот на Клинички ја прегоре Градска болница: 150 итни пациенти оперирани за 10 дена

Полни корпи со чаршави, кебиња и перници во ходникот на приземјето на Универзитетската клиника по хируршки болести „Св. Наум Охридски“, попозната како „стара Градска болница“, сведочат за напливот на итни...