fbpx
Таг: антизападна пропаганда

таг: антизападна пропаганда

(ИНТЕРВЈУ) Малиукевичиус: Руското влијание се обидува да нè заслабне и натера да ја свртиме главата од Украина

Првично сметав дека целта на операциите на руско влијание е да се креираат одредени симпатии за рускиот режим и за руската идеологија. Но, нивната главна цел сега е едноставно да создадат поголем хаос внатре во соседните држави, за да нè направат да ја свртиме главата и да ги погледнеме нашите внатрешни проблеми, за да престанеме да ја поддржуваме Украина...

Пропаганда и црни кампањи се шират преку забавни сајтови и страници на Фејсбук во Бугарија

Страници на Фејсбук со забавна содржина во Бугарија се користат за да се соберат огромни заедници на луѓе, на кои потоа им се пласираат пропагандни содржини, наведено е во студијата на Factcheck.bg. Медиапул.бг го пренесува разговорот со Никола Тулечки, кој е член на тимот за проверка на факти и е еден од основачите на бугарското здружение „Податоци за добро“. „За...

Излезе играта „Senua’s Saga: Hellblade 2“

Излезе играта „Senua's Saga: Hellblade 2“, изработена од фирмата Ninja Theory. Во играта контролирате женски лик со проблеми со менталното здравје. Сенуа има свое алтер его што ја води...